Osteopathie de Vesting https://osteopathiedevesting.nl Uw osteopaat voor Den Bosch, Heusden en omgeving Wed, 03 Feb 2021 09:51:23 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.3.4 Corona https://osteopathiedevesting.nl/corona/ https://osteopathiedevesting.nl/corona/#respond Fri, 13 Mar 2020 09:33:30 +0000 https://osteopathiedevesting.nl/?p=2196 Beste Klanten,

Er zijn ondertussen steeds meer Corona maatregelen en er wordt aangeraden om thuis te blijven bij:

  • Neusverkoudheid
  • Hoestklachten
  • Keelpijn
  • koorts

Mocht je 1 van deze symptomen hebben dan mag u altijd via de mail of via telefoon contact opnemen en kosteloos de afspraak te verzetten/annuleren.

Bij voorbaat dank,

team Osteopathie de Vesting

The post Corona first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/corona/feed/ 0
Privacy https://osteopathiedevesting.nl/privacy-bericht/ https://osteopathiedevesting.nl/privacy-bericht/#respond Sat, 19 May 2018 20:51:25 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=2134

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Op 25 Mei treedt de nieuwe Europese privacywet in werking. Mijn praktijk moet daaraan voldoen. Dat betekent dat ik aan alle cliënten moet mededelen hoe ik met hun persoonsgegevens omga en waar ik toestemming voor nodig heb.

In het kort wat ik van u nodig heb en met welke reden:

Persoonlijke gegevens. Uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, geboorte datum en BSN nummer. Deze gegevens heb ik nodig om rekeningen te kunnen sturen en contact met u op te nemen in het kader van behandeling en afspraken.

Medische gegevens. Het gaat om gegevens die te maken hebben met uw klacht, zoals het verloop ervan, maar ook uw algemene welbevinden of uw medische voorgeschiedenis. Deze gegevens zijn alléén bedoeld voor de behandelingen die ik geef in mijn praktijk. Ik verstrek ze alleen aan derden als dit in het belang is van de behandeling en met uw toestemming indien dit vereist is.

Er zal via de mail een vragenlijst worden verstuurd, afspraak herinneringen, facturen en felicitaties voor uw verjaardag.

In de volgende bestanden kunt u het uitgebreide privacystatement van Osteopathie de Vesting lezen en de verwerkersovereenkomst.

Privacystatement

Verwerkersovereenkomst crossuite

The post Privacy first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/privacy-bericht/feed/ 0
Klacht of compliment https://osteopathiedevesting.nl/klacht-of-compliment/ https://osteopathiedevesting.nl/klacht-of-compliment/#respond Tue, 23 May 2017 12:46:56 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=2109 Wil je de praktijk complimenteren, mail dan naar info@osteopathiedevesting.nl of laat een recensie achter op google. Heb je een klacht, bespreek dit dan graag met de desbetreffende therapeut. Kom je er niet uit, zie dan de klachtenregeling osteopathie op de website van de NVO http://osteopathie-nro.nl/voor-patienten/klachtenregeling

The post Klacht of compliment first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/klacht-of-compliment/feed/ 0
Osteopathie de Vesting nu ook in Drunen https://osteopathiedevesting.nl/ook-in-drunen-een-osteopathie-de-vesting/ https://osteopathiedevesting.nl/ook-in-drunen-een-osteopathie-de-vesting/#respond Wed, 25 Jan 2017 13:43:02 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=2086 Vanaf 1 februari zal Osteopathie de Vesting een locatie erbij krijgen in Drunen. Deze zit op de Stationsstraat 26 te Drunen. Dit is een multidisciplinair centrum met oa fysiotherapie, kinderfysiotherapie en huidtherapie. Maak snel een afspraak in Drunen op de volgende link  https://agenda.crossuite.com/devesting/step3.

The post Osteopathie de Vesting nu ook in Drunen first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/ook-in-drunen-een-osteopathie-de-vesting/feed/ 0
Nieuwe locatie Den Bosch https://osteopathiedevesting.nl/nieuwe-locatie-den-bosch/ https://osteopathiedevesting.nl/nieuwe-locatie-den-bosch/#respond Wed, 21 Dec 2016 13:43:52 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=2076 Vanaf 1 januari 2017 is Osteopathie de Vesting gevestigd op een nieuwe locatie in Den Bosch. Adres: Amstellaan 56!

Binnenzijde locatie den bosch

The post Nieuwe locatie Den Bosch first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/nieuwe-locatie-den-bosch/feed/ 0
Over de locaties https://osteopathiedevesting.nl/over-de-locaties/ https://osteopathiedevesting.nl/over-de-locaties/#respond Mon, 04 Jul 2016 13:58:41 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=2056
Osteopathie de Vesting in Heusden: De praktijk is gelegen aan een rustige straat aan de Demer 48 te Heusden. Een voormalig schildersbedrijf is omgebouwd tot een fysiotherapie praktijk (Fysiocompany Heusden) en wordt vanaf februari 2016 ook door osteopathie de Vesting gebruikt als onderkomen. Je kan er gemakkelijk parkeren in de straat en het is vrij parkeren. Adres: Demer 48 5256 EJ Heusden

Locatie Heusden:

De praktijk is gelegen aan een rustige straat aan de Demer 48 te Heusden. Een voormalig schildersbedrijf is omgebouwd tot een fysiotherapie praktijk (Fysiocompany Heusden) en wordt vanaf februari 2016 ook door Osteopathie de Vesting gebruikt als onderkomen.
Je kan er gemakkelijk en vrij parkeren in de straat.

Adres:

Demer 48
5256 EJ Heusden

Locatie Den Bosch:

De praktijk is gevestigd in de wijk zuidoost en is gelegen aan de Aa. Hier is Osteopathie de Vesting na een overstap vanuit een andere praktijk begonnen op 1 januari 2017. Het pand wordt gedeeld met een fysiotherapeut.
Het is gratis en gemakkelijk te parkeren voor en rondom de praktijk.

Adres:

Amstellaan 56
5215 GB ‘s-Hertogenbosch

The post Over de locaties first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/over-de-locaties/feed/ 0
Nieuwe folders https://osteopathiedevesting.nl/nieuwe-folders/ https://osteopathiedevesting.nl/nieuwe-folders/#respond Wed, 29 Jun 2016 08:49:09 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=2050  

De nieuwe folders zijn binnen! Wilt u meer weten over osteopathie, osteopathie bij baby’s of osteopathie bij sporters. Kom een folder halen in 1 van de vestigingen of mail naar info@osteopathiedevesting om een digitale folder te ontvangen!

The post Nieuwe folders first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/nieuwe-folders/feed/ 0
Osteopathie en andere geneeswijzen https://osteopathiedevesting.nl/osteopathie-en-andere-manuele-geneeswijzen/ https://osteopathiedevesting.nl/osteopathie-en-andere-manuele-geneeswijzen/#respond Wed, 02 Dec 2015 12:13:43 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=1857

Een osteopaat is geen chiropractor, manueel therapeut of orthomanueel deskundige. Wel zijn er overeenkomsten in de inzichten van de verschillende manuele geneeswijzen. De belangrijkste verschillen tussen osteopaten en andere manuele geneeswijzen worden hieronder genoemd.

Bij het overgrote deel van de klachten die de chiropractor ziet, speelt verbetering van de beweeglijkheid en stabiliteit van de wervelkolom een belangrijke rol. Het verbeteren van het functioneren van de wervelkolom, de omliggende spieren en de uittredende zenuwen kan op verschillende manieren gebeuren. Een veel gebruikte techniek is het manipuleren/corrigeren van de wervelkolom. Hierbij wordt door snelle specifieke druktechnieken de beweeglijkheid van de wervelkolom bevorderd. (Bron: NCA)

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueeltherapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. (Bron: NVMT)

Een orthomanueel geneeskundige heeft zich gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van klachten die samenhangen met houding en beweging. Hiervoor wordt de beweeglijkheid van de wervelkolom, het bekken en overige gewrichten onderzocht en behandeld. Door middel van specifieke technieken worden de standsafwijkingen van de wervelkolom gecorrigeerd. (Bron: NVOMG)

De osteopathische benadering heeft als belangrijkste kenmerk dat het lichaam als één geheel wordt benaderd. De behandeling is niet alleen gericht op het herstel van beweeglijkheid van gewrichten en spieren, maar ook van andere lichaamsweefsels zoals het bindweefsel rondom organen en zenuwen. Klachten en symptomen worden in samenhang met het complete lichaam gezien. Door de gevonden beperkingen in beweeglijkheid niet alleen lokaal te bekijken, maar ook hun invloed op eventuele andere bewegingsbeperkingen in ogenschouw te nemen, kan de osteopaat compensatoire ketens ontdekken en behandelen. (Bron: NVO)

The post Osteopathie en andere geneeswijzen first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/osteopathie-en-andere-manuele-geneeswijzen/feed/ 0
Wat is osteopathie? https://osteopathiedevesting.nl/wat-is-osteopathie/ https://osteopathiedevesting.nl/wat-is-osteopathie/#respond Wed, 02 Dec 2015 12:09:32 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=1852

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en  op de bewegingen  in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren.

Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. Hij gebruikt geen medicijnen of apparaten. Hij of zij maakt los wat los moet zitten en helpt zo met (overwegend) zachte handgrepen het lichaam te herstellen.

Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens als levend organisme een structurele (anatomie) en functionele (fysiologie) eenheid is. Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via vasculaire, neurologische, lymfatische en biomechanische weg. Deze systemen werken mee om het lichaam gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

Bron: NVO

The post Wat is osteopathie? first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/wat-is-osteopathie/feed/ 0
Werkwijze https://osteopathiedevesting.nl/hoe-ziet-een-behandeling-er-uit/ https://osteopathiedevesting.nl/hoe-ziet-een-behandeling-er-uit/#respond Mon, 30 Nov 2015 16:51:31 +0000 http://osteopathiedevesting.nl/?p=1836

The post Werkwijze first appeared on Osteopathie de Vesting.

]]>
https://osteopathiedevesting.nl/hoe-ziet-een-behandeling-er-uit/feed/ 0